Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Nimeni on Laura Tikka ja koulutukseltani olen eläintenhoitaja (Kannus, kennellinja 2014-2016) ja eläintenkouluttaja (AT) 2016-2017.

Olen myöskin suorittanut:
A
rkitottelevaisuuskoulutusohjaajakurssin,
Dobo-koulutusohjaajakurssin,
Nose Work Finland ry:n
ohjaajakoulutuksen (1. ja 2. tason koulutus) sekä
Rally-tokokoulutusohjaajakurssin.

 
Koiraharrastaminen alkoi perheen ja läheisten sekarotuisten koirien parissa. Enimmäkseen olin tekemisissä arkojen ja epäsosiaalisten koirien kanssa. Kiinnostus koirien käyttäytymiseen kasvoi mitä enemmän erilaisia koiria tapasin. Tiesin jo silloin haluavani ammatin koirien parista. Työharjoitteluja olen tehnyt esimerkiksi Muoniossa Huskysafarilla, Turkissa koiratarhalla hoidon ja koulutuksen parissa sekä Sipoon Eläinlääkäriasemalla. Olen seurannut useiden eri kouluttajien koulutuksia ja käynyt paljon erilaisilla luennoilla.
 
Kouluttajana pidän tärkeänä sitä, että edetään koiran ehdoilla. Pakotteilla ei mielestäni saa aikaan luottamusta, eikä koiralta saa vaatia liikaa ja liian nopeasti. Jokainen koira on yksilönsä ja asioita voi kouluttaa monella eri tavalla. Hyvä kouluttaja löytää jokaiselle sopivat tekniikat. Tekemisen täytyy olla molemmille hauskaa ja nautitaan yhdessä olosta. Mielestäni palkitsevinta koirien koulutuksessa on nähdä koiran edistyminen sujuvan ja iloisen tiimityöskentelyn jälkeen.
 
Itselläni on tällä hetkellä nuori uros sheltti Capu, jonka kanssa ollaan harrasteltu paljon eri lajeja. Päälajit meillä on Nose Work ja Rally-toko. Capun kaveriksi tuli 2018 saksanpaimenkoira pentu Nuca. Nucan kanssa olisi tarkoitus harrastella monipuolisesti erilaisia lajeja, varsinkin hajutyöskentelyä.
 
Minulla oli myös osa-aikaisessa koulutuksessa poliisikoiralaitoksen omistama belgianpaimenkoira malinois Camo, jonka kanssa tehtiin paljon etsintöjä, jälkeä ja tottelevaisuutta. Camo meni Jyväskylään ohjaajalle toukokuussa 2016.
Viimeisin projektikoira, saksanpaimenkoira Moca tuli minulle joulukuussa 2016 ja lähti töihin poliisille niin ikään Jyväskylään kesällä 2017.