Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

 

Yksittäisiä Paimenkoirien taito-treenejä:
Näillä yksittäisillä treenikerroilla treenaamme erilaisia paimenkoirien taitoja Kompassin tiloissa. Sopii kaikille paimenrotuisille koirille, joita kiinnostaa paimennus lajina.

To 14.6 Paimenkoirien pysähtyminen    
To 28.6 Paimenkoira-taitoja      Tervetuloa kokeilemaan paimennusta!

Tällä kokeilukurssilla käymme esin luennolla läpi paimennuksen teoriaa ja sen jälkeen kokeilemme käytännössä paimennusluennolla läpikäytyjä asioita. Paimennusluennollamme pureudutaan paimennuksen historiaan ja tutkaillaan mihin paimennus-käyttäytyminen perustuu. Käymme läpi erilaisia paimenrotuja sekä niiden eroavaisuuksia paimenina. Tutustumme paimennuksen terminologiaan. Käymme läpi, että mitä koiralta vaaditaan, jotta se voi toimia paimenkoirana. Lisäksi pohdimme millaisia asioita koiralle voi opettaa ennen kuin se menee lampaille. Entä millaisia asioita koiran pitää osata, jotta se voi tehdä paimennusta työkseen ja miten koulutetaan paimenkoira työkäyttöön.

Käytäntökerralla kouluttaja näyttää ensin kokeneella koiralla, miten koira liikkuu paimentaessaan ja miten se vastaa ohjaajan liikkeisiin. Lisäksi kouluttaja kertoo lampaista ja niiden käyttäytymisestä ja reaktioista paimennukseen. Sen jälkeen kokeilemme yhdessä, miten juuri sinun koirasi kiinnostuu lampaista ja miten se lähtee tekemään töitä. Kokeilemme poispäin ajoa ja teemme myös tasapainotreenin.

Salopirtin lammastilalla jokaisen lampaan kokonaisvaltainen hyvinvointi on lähtökohtana kaikelle toiminnalle. Kurssia edeltävillä viikoilla käymmekin tapahtumasivulla läpi hieman lampaiden hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä ja lisäksi esittelemme tietysti lampaat!

Kurssi sisältää paimennusluennon (1,5h) ja mahdollisuuden osallistua joko koirakkopaikalle tai kuuntelupaikalle (ilman koiraa). Koirakkopaikalle voi osallistua paimenrotuisella koiralla. Luento on Kompassin tiloissa ja paimennustreeni pidetään Porvoossa. Käytännön treeneille on pieni säävaraus. Mikäli näyttää siltä, että treenipäivänä tulee olemaan kovin liukasta, ei treeniä voida järjestää, koska loukkaantumisen riski on silloin liian suuri. Tällöin treenipäivää siirretään.

Ryhmiä on kaksi. Ryhmä1 pääsee kokeilemana paimennusta sunnuntaina klo 10-12 ja Ryhmä2 samana päivänä klo 13-15. Kukin koirakko pääsee lampaille kaksi kertaa oman ryhmänsä aikana.

Kurssin hinta on koirakkopaikalla: 60€ ja kuuntelupaikalla: 30€ Pelkkä luento: 20€

 

La-Su 11.8-12.8. Kokeile Paimennusta! Koirakkopaikka Ryhmä1    
La-Su 11.8-12.8. Kokeile Paimennusta! Koirakkopaikka Ryhmä2

La-Su 11.8-12.8. Kokeile Paimennusta! Kuuntelupaikka Ryhmä1    
La-Su 11.8-12.8. Kokeile Paimennusta! Kuuntelupaikka Ryhmä2     

La 11.8. klo 10.00 Paimennusluento (Jos olet kiinnostunut pelkästään luennolle osallistumisesta)    

 


 

Omistajan ja paimenkoiran yhteistyö -kurssi 

Tällä harvinaisella kurssille pääsemme harjoittelemaan perustottelevaisuutta, mutta samalla myös äärimmäisen tärkeitä paimenkoiran perustaitoja lammashäiriössä. Paimenkoirilla on usein jalostuksen vuoksi korkea työmotivaatio ja esimerkiksi luopuminen mahdollisesta työstä voi olla niille todella vaikeaa. Lisäksi ne voivat olla herkkiä reagoimaan ympäristön häiriöihin. Ominaisuudet, jotka tekevät paimenkoirista paimenkoiria eli niiden rotutyypillinen käyttäytyminen tuo joskus siis haasteita paimenkoiran arkeen. Jokaisen paimennusta tekevän koiran tulee toisaalta osata kurssilla käsiteltäviä arjen taitoja voidakseen paimentaa.  

Kurssin aikana haluamme vahvistaa iloista yhteistyötä ohjaajan ja koiran välillä erilaisilla tottelevaisuusharjoitteilla. Lisäksi tavoitteenamme on kasvattaa koiran motivaatiota tehdä töitä ohjaajan kanssa lampaiden läsnäollessa. Kurssilla emme harjoittele paimennusta, vaan taitoja joista on hyötyä mikäli koirakko haluaa harrastaa paimennusta. Tällä kurssilla on ylipäätään mahdollista vahvistaa koiran osaamista perustottelevaisuuden saralla häiriössä.

 Kurssi sopii kaiken ikäisille paimenkoirille, myös pennuille, kunhan koiran kanssa on jo harjoiteltu maahan menoa, istumista, luoksetuloa, luopumista ja katsekontaktia. Näitä taitoja jatkojalostetaan paimenkoiralle tyypillisesti mieluisalla häiriöllä, eli lampaiden läsnäollessa. Lisäksi käymme läpi millaisilla keinoilla koiraa voi ja kannattaa motivoida ja palkita, jotta se haluaisi totella omistajan käskyjä myös häiriössä.

Tällä kurssilla ei päde meidän normaalit korvauskäytäntömme. Sairastapauksissa ei ole korvausmahdollisuutta, mutta voit myydä oman paikkasi sillä kerralla jollekin toiselle koirakolle. Tälle kurssille voi poikkeuksellisesti osallistua myös juoksuisen nartun kanssa.

Kurssi toteutetaan pienellä kuuden lampaan lammasharrastetilalla Porvoossa. Kouluttajana toimii Saara Kattainen. Kurssilla on kolme tunnin mittaista käytännön treenikertaa ja sen hinta on 90€. Mukaan mahtuu maksimissaan neljä koirakkoa. Kurssi toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään kolme koirakkoa.

Ti 21.8. klo 19-20 Omistajan ja paimenkoiran yhteistyö -kurssi