Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Kokeile hajuerottelua!

Kurssi kestää yhden kerran ja sinä aikana pääset koirasi kanssa tutustumaan hajuerotteluun. Tule testaamaan miten koirasi nenä työskentelee. Kurssin hinta 20e ja mukaan mahtuu neljä koirakkoa.

Tämän kurssin maksuun ei valitettavasti voi käyttää liikuntaseteleitä, ne käyvät maksuksi vain dobo- ja agilitykursseihin

Pe 6.10. klo 16.00 Kokeile hajuerottelua!

 

Kanttarellikurssi

Kurssilla keskitytään kanttarellin hajun tunnistamiseen, erottamiseen muista hajuista ja ilmaisuun. Kurssilla harjoitellaan myös kanttarellin etsimisen alkeita. Kanttarellikurssi kestää viisi käytännön harjoittelukertaa ja sen hinta on 105€.  Pienryhmissä osallistujia on maksimissaan neljä ja kurssin hinta on 130€.

Mikäli haluat maksaa kurssin kätevästi heti tai tilata laskun kurssista, voit ostaa tuotteen verkkokaupastamme www.koulutustarvike.fi. Ylläolevat summat toimivat linkkeinä verkkokauppaan.
Tämän kurssin maksuun ei valitettavasti voi käyttää liikutaseteleitä, ne käyvät maksuksi vain agilityyn ja doboon.

Ilmoittautumisjärjestelmässä on aina ajantasainen tieto, näet tilanteen klikkaamalla kurssin linkkiä alla.  

 

Jäljestämisen tutustumiskurssi - Ihmisjälki

Jälki on yksi palveluskoiralajeista, mutta myös erittäin mieluisaa aktivointia koiralle kuin koiralle rotuun, kokoon tai ikään katsomatta.

Tällä kahden kerran tutustumiskurssilla saat ohjeita, joiden avulla voit alkaa harjoittelemaan koirasi kanssa ihmisen etsimistä jäljestäen tarkasti maata haistellen. Kurssi koostuu kahdesta käytännön treenikerrasta, kumpikin kerta kestää 2,5 tuntia ja mukaan mahtuu maksimissaan viisi koirakkoa. Treenit pidetään metsässä Sipoossa, oma auto välttämätön. Kurssi järjestetään, kun mukaan on ilmoittautunut vähintään viisi koirakkoa. Kurssin hinta on 75€.

JATKOKURSSi Jäljestyksestä 
Tämä kurssi on tarkoitettu tutustumiskurssin jatkokurssiksi. Kurssi kestää 3 x 2,5h ja se pidetään Sipoossa. Kurssin hinta on 113€.

 


ID-hajutunnistuskurssi

ID-hajutunnistus tarkoittaa sitä, että koira opetetaan tunnistamaan ja ilmaisemaan halutun ihmisen haju. Tällä kurssilla luodaan pohjaa sille, että koira joskus myöhemmin paljon harjoituksia tehneenä pystyisi aloittamaan myös tietyn hajun etsimisen jäljestämällä, jäljestäminen ei kuitenkaan kuulu tämän kurssin sisältöön. Tällä kurssilla harjoitellaan hajun ilmaisua ja sen erottamista.

Kurssi kestää kuusi harjoituskertaa ja mukaan mahtuu maksimissaan neljä koirakkoa. Kurssin hinta on 140€.

Tämän kurssin maksuun ei valitettavasti voi käyttää liikuntaseteleitä, ne käyvät maksuksi vain dobo- ja agilitykursseihin.     

 

Hajutaituri

Hajutaiturikurssilla koiralle opetetaan nenänkäyttöä arkitarpeisiin.

Onko jokin aina hukassa? Mihin avaimet on taas laitettu tai missä se puhelin olikaan? Kurssilla opit opettamaan koirallesi etsimään itsellesi hyödyllisen esineen. Ota vapaavalintainen esineesi mukaan kurssille ja lähdetään hyödyntämään koirasi nenää. Esine voi olla esimerkiksi lompakko, avaimet, kaukosäädin, puhelin, hanskat tai silmälasit (esineen koko max. 22x15cm). Esineeksi ei käy koiran omat tavarat kuten lelut. Lelulla voidaan kyllä palkita koira.

Haistelu on koiralle luontaista puuhaa, jonka on todettu rauhoittavan koiraa. Koira saa myös miellyttävää aktivointia/ virikkeellistämistä.

Kurssin hinta on 80€ (pienryhmät 90€) ja se kestää neljä kertaa.

Mikäli haluat maksaa kurssin kätevästi heti tai tilata laskun kurssista, voit ostaa tuotteen verkkokaupastamme www.koulutustarvike.fi. Ylläoleva summa toimii linkkinä verkkokauppaan.
Tämän kurssin maksuun ei valitettavasti voi käyttää liikutaseteleitä, ne käyvät maksuksi vain agilityyn ja doboon.

Vapaat paikat näet klikkaamalla kurssin linkkiä.

 

 

Haku - Ihmisen etsimisen tutustumiskurssi maastossa

Kiinnostaako sinua harrastaa Hakua koirasi kanssa, mutta et vielä tiedä, miten sitä voisi harjoitella? Tällä kahden kerran haun tutustumiskurssilla pääset aitiopaikalle kokeilemaan koirasi kanssa, kuinka sinä ja koirasi innostutte lajista!

Haku on yksi palveluskoira- ja pelastuskoiralajeista. Tälle kokeilukurssille ovat tervetulleita kaikki koirat 5kk täytettyään!

Haun harjoitteluun tarvitaan aina koulutusryhmä, joka kokoontuu säännöllisesti yhdessä kouluttamaan koiria etsintään. Jokainen ryhmän jäsen kouluttaa ryhmässä omaa koiraansa, mutta toimii myös toisille maalimiehenä, eli etsittävänä henkilönä. Oikeastaan voisi sanoa, että haussa kaikki muut kouluttavat koiraasi ja sinä vastaavasti kaikkien muiden koiria. Treenaamiseen kuluukin usein helposti useampia tunteja kerrallaan, mutta se on mielenkiintoista.

Haussa koiran on opeteltava pitämään vieraista ihmisistä. Sen pitää liikkua rohkeasti ja omatoimisesti vaikeakulkuisessa ja sankassakin metsässä ja silti sen tulee olla ohjattavissa pitkänkin matkan päästä. Koko haun harjoittelu perustuu siihen, että koiralle kehitetään erittäin suuri motivaatio vieraiden ihmisten etsimiseen. Tämä saavutetaan palkitsemalla koira pienestäkin oikeasta toiminnasta.

Ihmisen etsimistä harjoitellessa koira saa mielekästä fyysistä ja psyykkistä toimintaa. Koiraa voidaan koulutettuna käyttää eksyneiden etsimiseen, jopa alueella, jossa on jo liikkunut paljon ihmisiä. Hakukoirat opetetaan etsimään ihmisiä ilmavainun avulla, jolloin ne eivät häiriinny tallatusta alueesta. Oikein motivoitu hakukoira etsii nopeasti ja varmasti sille osoitetun alueen. Koiran taitojen ja hyvän hajuaistin ansiosta metsän kätköistä suojaa hakenut eksynyt ei jää löytämättä, sellaisissakin paikoissa, joissa ihminen ei toista enää löytäisi.

Kurssi koostuu kahdesta käytännön treenikerrasta, kumpikin kerta kestää 2,5 tuntia ja mukaan mahtuu maksimissaan seitsemän koirakkoa. Treenit pidetään metsässä Sipoossa, oma auto välttämätön. Kurssi järjestetään, kun mukaan on ilmoittautunut vähintään viisi koirakkoa, jotta maalimiehiä on tarpeeksi. Kurssin hinta on 60e.

Kouluttajana kurssilla toimii Sam Widlund.

 

 

Erikoisjäljen (FH-jälki) tutustumiskurssi maastossa

Erikoisjälki lukeutuu palveluskoiralajeihin, mutta se on myös erittäin mieluisaa aktivointia koiralle kuin koiralle rotuun, kokoon tai ikään katsomatta. Erikoisjälki soveltuu erinomaisesti myös koirille, jotka eivät syystä tai toisesta voi harrastaa fyysisesti rankempia lajeja. Erikoisjäljellä koiran halutaan etenevän pellolle tehtyä ihmisjälkeä pitkin mahdollisimman tarkasti ja rauhallisesti. Erikoisjälkeen ei kuulu muiden palveluskoiralajien tapaan tottelevaisuusosiota lainkaan.

Kurssi koostuu 45min teorialuennosta ja kahdesta käytännöntreenikerrasta (kesto n. 1,5 h). Opetus aloitetaan ihan alkeista, joten etukäteen et tarvitse kokemusta lajista osallistuaksesi kurssille. Treenit pidetään pelloilla Espoon Mankissa, joten oma auto välttämätön. Mukaan mahtuu maksimissaan viisi koirakkoa. Kurssin hinta on 64€.

 

 

ESINE-ETSINTÄÄ ULKONA

Tällä kurssilla opetetaan koiraa etsimään ihmiselle haisevia esineitä ja tuomaan ne omistajalle. Kurssi sopii kaiken ikäisille ja rotuisille koirille, mutta kurssista saa eniten hyötyä, kun osallistuu koiran kanssa, joka ottaa mielellään esineitä suuhun ja kantaa niitä suussaan.

Kurssi pidetään kokonaisuudessaan ulkona Kompassin lähistöllä.
Kurssi kestää neljä kertaa ja sen hinta on 80€.

Mikäli haluat maksaa kurssin kätevästi heti tai tilata laskun kurssista, voit ostaa tuotteen verkkokaupastamme www.koulutustarvike.fi. Ylläoleva summa toimii linkkinä verkkokauppaan.
Tämän kurssin maksuun ei valitettavasti voi käyttää liikuntaseteleitä, ne käyvät maksuksi vain agilityyn ja doboon.